Actiegroep roept op tot boycot vreugdevuur Houtbuurt

ZOETERMEER – Het bewonerscomíté Comité Houtbuurt in Actie (ChiA!) heeft inwoners in de Houtbuurt via een brief opgeroepen om het door bewoners en gemeente georganiseerde ‘vreugdevuur’ te boycotten. de actiegroep noemt de activiteit ‘ongepast en peperduur’.

Net als vorig jaar vindt er tijdens de jaarwisseling weer een ‘vreugdevuur’ plaats in de Houtbuurt-West. Vanaf 00.00 kunnen bewoners hier bijeen komen om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het vuur, geïnitieerd door bewoners en gesteund door de gemeente, politie en Stichting Mooi, is volgens ChiA! echter een kostbare ‘poppenkast’.

Signaal afgeven
De actiegroep verwijst hierbij naar het vorige vreugdevuur, tijdens dit feest werden in dezelfde buurt zeventien bewoners opgepakt. Volgens het ChiA! waren deze jongeren echter onschuldig en had ‘het bekende gajes’ hierdoor vrij spel. Ze vinden het daarom ongepast om nu wederom een soortgelijk feest te vieren in de buurt. Daarnaast zou er volgens de actiegroep te veel gemeenschapsgeld naar het feest gaan. ‘Het is tijd om als buurt een helder signaal af te geven: tot hier en niet verder!’, valt er in de brief te lezen. ‘Ga daarom niet in op de agressieve marketingstrategie, maar wees solidair met de buurt en boycot het vreugdevuur.’

Bron: Dichtbij.nl