‘Aptroot beschikt over namen Houtbuurt’

ZOETERMEER – De Zoetermeerse burgemeester Aptroot zou weten welke bewoners hij twee weken geleden een gesprek had toegezegd. Het gesprek werd op het laatste moment door Aptroot afgeblazen, omdat de bewoners hun naam- en adresgegevens niet zouden hebben willen geven. Dit lijkt genuanceerder te liggen.

Dat staat te lezen in het Algemeen Dagblad van maandag 10 december. Enige tijd geleden nodigde verontruste bewoners de burgemeester uit om met hen in gesprek te gaan. In dat gesprek wilden de bewoners het “toenemende” politiegeweld in hun wijk aankaarten. Volgens de bewoners treedt de politie vaak “onnodig en buitensporig” op en dreigt de situatie te escaleren.

Nadat Aptroot eerder aangaf het gesprek aan te willen gaan, ketste het gesprek toch op het laatste moment af. Volgens Aptroot was het niet duidelijk met wie hij in gesprek zou gaan. De bewoners zouden onder andere geen namen hebben verstrekt.

De bewoners zeggen verbaasd te zijn over deze verklaring van de burgemeester en wijzen op de mailwisseling. “Aptroot zet onze achternamen notabene tussen aanhalingstekens”. Wel geven de bewoners toe geen adresgegevens te hebben overhandigd, maar dat kan volgens hen geen belemmering voor een gesprek vormen. De bewoners zeggen het te betreuren dat het gesprek uiteindelijk niet doorging. “Wij hebben onze burgerplicht gedaan. Helaas bleken adresgegevens belangrijker dan onze zorgen”.

Bron: Dichtbij.nl