Aptroot wil praten met Houtbuurt- jongeren

ZOETERMEER – Burgemeester Aptroot van Zoetermeer wil ‘zonder voorwaarden’ in gesprek met de jongeren in de Houtbuurt die op Oudejaarsavond 2012 zijn opgepakt. Dat zei hij maandagavond tijdens de raadsvergadering.

“Ik zou ze graag eens in de ogen willen kijken en gewoon met elkaar willen praten. Ik ben daartoe bereid.” Aptroot hoop dat ze elkaar tijdens een gesprek beter zullen begrijpen en mogelijk misverstanden kunnen weghalen.

Het Comité Houtbuurt in Actie laat in een reactie weten dat de bewoners alleen in gesprek willen ‘als er sprake is van een directe uitnodiging én publieke excuses’.

Het Comité neemt wel een ´duidelijke koerswijziging´ waar. “Waar de burgemeester eerder nog een gesprek met opgepakte bewoners liet afketsen, omdat hij hun adresgegevens eiste, wil hij nu zonder voorwaarden het gesprek aangaan.” Daarmee doelt het op een gesprek met bewoners van Rokkeveen West in 2012.

Vrijspraak
De burgemeester en de bewoners van de Houtbuurt leven al tijden in onmin. Op Oudejaarsavond 2012 werden 17 mensen opgepakt omdat ze overlast veroorzaakten. Volgens het Comité waren de arrestaties onterecht en gebruikte de politie hierbij buitenproportioneel geweld. Deze zomer werd duidelijk dat alle zeventien mensen zijn vrijgesproken.

Bron: Dichtbij.nl