Houtbuurt teleurgesteld in besluit burgemeester

ZOETERMEER – Het toegezegde gesprek tussen verontruste bewoners uit Rokkeveen West en burgemeester Aptroot gaat definitief niet door. Dat maakte een woordvoerder van de bewoners uit de Houtbuurt donderdag bekend.

Volgens de bewoners kwam Aptroot op het laatste moment met ‘opmerkelijke voorwaarden’. Aptroot zou hebben geweigerd met de bewoners in gesprek te treden indien zij geen adresgegevens overhandigden. Dit was voor de bewoners een brug te ver. “We hadden gehoopt dat de burgemeester open zou staan voor hoor en wederhoor. Maar helaas…”. Zij hebben hun zorgen nu schriftelijk bij de burgemeester neergelegd.

De bewoners hadden het gesprek aangevraagd naar aanleiding van een hardhandige politieactie tegen lokale jongeren. Volgens de bewoners trad de politie daarbij “onnodig en buitenproportioneel” op. Daarbij werden tenminste 12 jongeren aangehouden en ingesloten. De volgende dag werden de jongeren met een bekeuring op grond van de Wet op de Identificatieplicht heengezonden. Nadat de bewoners een open brief hadden gepubliceerd gaf Aptroot aan het gesprek aan te willen gaan.

Bron: Dichtbij.nl