Houtbuurt verheugd met vertrek Stichting MOOI!

ZOETERMEER – Het Comité Houtbuurt in Actie! (CHiA!) zegt verheugd te zijn met het nieuws dat Stichting MOOI! niet langer jongerenwerk zal aanbieden in Zoetermeer. Het Comité verzet zich sinds 2009 tegen de Stichting en dat lijkt nu haar vruchten af te werpen.

Al jaren botert het niet tussen enkele bewoners uit de Houtbuurt en Stichting MOOI!. In de zomer van 2010 ontstond er grote commotie nadat medewerkers van MOOI! foto’s van lokale jongeren maakten. Tevens gaven zij namen door aan de politie waardoor de Stichting in de wijk als ‘verlengstuk’ van de politie wordt beschouwd. De jongeren, maar ook andere inwoners, steken hun onvrede sindsdien niet onder stoelen of banken. Het gevolg was dat activiteiten georganiseerd door MOOI! amper werden bezocht.

Woordvoerder F. Konijn noemt het besluit van de gemeente om niet langer met Stichting MOOI! in zee te gaan “buitengewoon verstandig”. Tegelijkertijd dempt hij de euforie. “Deze Stichting verdwijnt nu, maar dat betekent niet dat overbodig en geldverslindend jongerenwerk in onze buurt nu tot het verleden behoort” aldus Konijn. De woordvoerder is desalniettemin positief gestemd. Volgens Konijn tonen de recente ontwikkelingen aan dat subsidieorganisaties niet langer heilig zijn in Zoetermeer. Hij doelt daarmee op het afschaffen van Wijkpreventieteam en nu Stichting MOOI!. “Deze koerswijziging biedt hoop. Nu WAS en WAAKS nog” besluit Konijn.

Bron: ZoetermeerNieuws