Jongeren uit Houtbuurt Zoetermeer eisen onderzoek naar politie-optreden

ZOETERMEER – Ouders en jongeren uit de Houtbuurt in Zoetermeer eisen een onafhankelijk onderzoek naar twee politieacties vorig jaar. Ze roepen de gemeenteraad hiertoe op. Buurtbewoner en politicus Hilbrand Nawijn geeft hen weinig kans.

In augustus vorig jaar werden bij een politieactie twaalf jongeren opgepakt. Tijdens oudjaarsavond kwam de politie opnieuw in actie en hield een aantal jongeren aan.

Hardhandig politieoptreden
De ouders en jongeren, verenigd in het Comité Houtbuurt in Actie, hebben nog veel vragen over de in hun ogen hardhandige poilitieoptredens.

Smaad en laster
In januari deden de jongeren aangifte tegen burgemeester Aptroot vanwege smaad en laster. Het OM besloot niks met de aangifte te doen omdat er volgens een woordvoerder geen strafbare feiten waren gepleegd. De burgemeester zegde toe met de jongeren te praten maar zij weigerden uiteindelijk omdat zij zich moesten legitimeren.

Onderzoek niet reëel
Hilbrand Nawijn, gemeenteraadslid voor de Lijst Hildebrand Nawijn, denkt niet dat een onderzoek reëel is. Hij betreurt de situatie die nu is ontstaan en vindt dat de onvrede besproken moet worden. Mogelijk gaat hij na het zomerreces vragen stellen in de Zoetermeerse gemeenteraad.

Bron: OmroepWest