OM doet te lang over aangiften Houtbuurt

ZOETERMEER – Volgens het ‘Comité Houtbuurt in Actie!’ (ChiA!) doet het Openbaar Ministerie (OM) te lang over de aangiften van dertien bewoners tegen burgemeester Charlie Aptroot. Ruim acht maanden gelden werd er aangifte gedaan tegen de burgemeester vanwege smaad en laster. Tot op heden heeft het OM hier nog geen uitspraak over gedaan.

De aangiften volgden op de uitspraak van Aptroot waarbij hij een aantal bewoners bestempelde als ‘notoire onruststokers’. Dit deed hij na de onlusten in de Houtbuurt tijdens de jaarwisseling. Volgens de bewoners was deze uitspraak onterecht, waarop er aangifte werd gedaan. Het Openbaar Ministerie gaf direct aan niks met de aangiften te doen, hierop werd door de bewoners bezwaar ingediend.

Vervolging
‘Tot op heden hebben we echter nog niets gehoord van het OM’, laat een woordvoerder van het ChiA! weten. ‘Wij willen graag duidelijkheid. De radiostilte van het OM is een verkeerd signaal (..) Als het OM binnen een week de aangifte tegen burgemeester Aptroot kan beoordelen, dan moet het bezwaar met eenzelfde voortvarendheid worden behandeld’, aldus het comité. ‘Er zijn voldoende aanknopingspunten voorhanden om tot vervolging over te gaan. Wij hebben alle vertrouwen dat het recht uiteindelijk zal zegevieren’.

Bron: Dichtbij.nl