Opnieuw boycot subsidievuur Houtbuurt Zoetermeer

ZOETERMEER – Het Comité Houtbuurt in Actie! (CHiA!) roept inwoners uit de Houtbuurt opnieuw op om het door de gemeente georganiseerde ‘vreugdevuur’ te boycotten. De actiegroep noemt de activiteit ‘een groot subsidiecircus’.

Het is niet de eerste keer dat het bewonerscomité oproept het inmiddels jaarlijks terugkerende vreugdevuur links te laten liggen. Ook vorig jaar werden bewoners verzocht om thuis te blijven. Directe aanleiding vormde de arrestatie van zeventien Zoetermeerders tijdens Oudejaarsavond 2012. Die politieactie zorgde voor consternatie in de wijk. De oproep bleek een groot succes. Op enkele organisatoren, jongerenwerkers en politieagenten na was het toen rustig rondom het vreugdevuur.

Volgens het Comité is er sinds die tijd niets veranderd. “Nog steeds hebben de rotte appels vrij spel en burgemeester Aptroot weigert hen aan te pakken. Ondertussen peinst hij er niet over om excuses te maken aan de zeventien bewoners die hij liet oppakken, terwijl zij notabene door het Openbaar Ministerie, de Rechtbank en het Gerechtshof zijn vrijgesproken” aldus woordvoerder Florian Konijn. Het Comité vindt het feest onder die omstandigheden “ongepast”.

Bron: ZoetermeerNieuws