Weinig steun voor aanpak jongerenoverlast

ZOETERMEER – Jongeren uit Zoetermeer zeggen niets te voelen voor de nieuwe methode die de gemeente gaat hanteren in de strijd tegen jeugdoverlast. Dat blijkt uit een rondvraag langs verschillende jongerengroepen uit de wijk Rokkeveen.

De jongeren zijn van mening dat de problematiek in hun wijk wordt overdreven. Daardoor zou een verkeerd beeld zijn ontstaan. “Dit is nergens voor nodig en weggegooid geld” aldus de jongeren.

Vorige week maakte de Gemeente Zoetermeer bekend dat zij start met een pilot van vier maanden om jongerenoverlast in de wijken Oosterheem en Rokkeveen terug te dringen. Beide wijken hebben volgens de gemeente al langere tijd te kampen met hardnekkige overlast veroorzaakt door diverse groepen jongeren. Het nieuwe traject wordt bekostigd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en kenmerkt zich volgens de gemeente door een ‘positieve en individuele benadering’. De aanpak kan echter op weinig sympathie van de jongeren rekenen.

Een van de maatregelen is onder andere het door lokale jongeren organiseren van allerlei activiteiten rondom aankomende jaarwisseling. Vorig jaar liep het volgens toenmalig burgemeester Waaijer compleet uit de hand toen in de Houtbuurt molotovcocktails naar de politie werden geworpen. Bewoners en jongeren spreken deze lezing echter tegen. Precies hier wringt het. “Eerst hebben ze het over bommen, nu over organiseren. Wat is dit voor poppenkast?”, vraagt een van de jongeren zich hardop af.

Bron: Dichtbij.nl